Λέξεις κλειδιά: μόνωση στέγης, μόνωση σκεπής, θερμομόνωση στέγης , στεγανοποίηση ταράτσας, υγρομόμνωση τοίχων θερμομόνωση , υγρομόνωση υπογείων

Όλοι συνήθως αρχικά ψάχνουν και ρωτούν γενικά για μόνωση τοίχου ή οροφής ή σκεπής χωρίς να διευκρινίζουν το είδος, γιαυτό είναι απαραίτητο να επεξηγήσουμε τους διάφορους τύπους μόνωσης που υπάρχουν.

Η μόνωση προφυλάσει απο:

  • την υγρασία,
  • την θερμοκρασία και
  • τον ήχο

Η μόνωση σε ένα κτρίριο εφαρμόζεται  :

  • στους τοίχους
  • στην ταράτσα, σκεπή, στέγη
  • στην οροφή
  • στο πατωμα

Ευτυχώς τα υλικά και οι τεχνικές πλέον είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν και οι τιμές πλέον δεν είναι απαγορευτικές, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τα προγράμματα ΕΣΠΑ που επιδοτούν τα νοικοκυριά.

Το μονο που πρέπει να προσέξετε είναι δύο βασικά στοιχεία για μια επιτυχημένη μόνωση σπιτιου:

  1. Το σωστό υλικό για την σωστή μόνωση (δεν γινεται για παράδειγμα δηλαδη να ζητήσετε ηχομόνωση και να σας βάλουν ασφαλτοπανο ως ηχομονωτικό). Τα υλικά είναι ασφαλτόπανα, φελιζόλ, ειδικά ηχομονωτικά (πχ db block της durostick που είναι ταυτόχρονα και στεγανοποιητικό και αντικραδασμικό και φυσικά εφαρμόζεται και σε πατώματα πληροφορίες εδώ)
  2. Να γίνει από έμπειρο και εκπαιδευμένο συνεργείο διότι η μόνωση είναι σαν ενα τρύπιο ποτήρι. Μια και μόνο μικρή τρύπα που ουτε καν φαίνεται αρκεί για να αδειάσει όλο το νερό απο αυτό.

Αν για παράδειγμα έχετε δει ένα καινούργιο και μονωμένο κτίριο να έχει υγρασία (και μούχλα) σε ένα μόνο σημείο (πχ σε μία ακμή στην συμβολή δηλαδή δύο τοίχων ή σε μία κορυφή , στην συμβολή δηλαδή δύο τοίχων και μιας οροφής)    αυτό πιθανότατα (φυσικά μερικές φορές μπορεί ναι είναι άλλος ο λόγος) σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο έγινε καποια κακοτεχνία ή παράλλειψη με αποτέλσμα να έχει μεγάλη  διαφορά θερμοκρασίας από το υπόλοιπο σπίτι και να μαζεύεται όλη η εσωτερική υγρασία εκεί. (όπως ένα κρύο ποτύρι μαζέυει το καλοκαίρι όλη την υγρασία του χώρου εξωτερικά του, έτσι συμβαινει και τον χειμώνα με το πιο κρύο σημείο του σπιτιού).

Διαβάστε εδώ ένα  άρθρο που γράψαμε για την θερμομόνωση κατοικίας.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις τιμές μόνωσης για το 2019 της εταιρίας μας “Petros Toto Lorenc“, και να διευκρινήσουμε ότι παρόλο που είναι ενδεικτικές σπάνια αποκλίνουν από τις πραγματικές (συνήθως είναι ακριβώς αυτές που αναγράφουμε ) αφού μεταβάλλονται μόνο όταν υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που ανεβάζουν το κόστος μας ή τις εργατοώρες μας.

Τιμές μόνωσης, υγρομόνωσης, θερμομόνωσης, ηχομόνωσης:

  • Υγρομόνωση ταράτσας από 6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (χωρίς τα υλικά)
  • Υγρομόνωση + θερμομόνωση ταράτσας από 12 ευρώ ανά τ.μ (χωρίς τα υλικά)
  • Θερμοπροσόψεις τοίχων (πολύ δημοφιλής εργασία τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω του προγράμματος “εξοικονομώ”, ρωτήστε μας πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό) από 11 €/τμ
  • Σχετικά με ΕΣΠΑ ενεργειακή αναβάθμιση, επιδοτηση  θερμομόνωσης, πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’οίκον κλπ ρωτήστε μας να σας κατευθύνουμε.
  • Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%, είμαστε μια νόμιμη επιχείρηση και θα σας παράσχουμε τα νόμιμα παραστατικά που χρειάζεστε για την εργασία που θα σας προσφέρουμε.
  • Επικοινωνήστε μαζί μας για μόνωση κάθε κτιρίου δωματίου κατασκευής και θα λάβετε ενυπόγραφη επίσημη προσφορά με λεπτομερή ανάλυση και χωρίς “ψιλά γράμματα” ή κρυφές χρεώσεις. Ζητήστε προσφορά συμπληρώνοντας αυτήν εδώ την φόρμα ή απλώς τηλεφωνώντας.

Επειδή η ανακατασκευή επιδιόρθωση στέγης συνήθως είναι μια εργασία που προηγείται από την μόνωση δείτε εδώ ένα άρθρο με τις αντίστοιχες τιμές μας :

>> ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΣΚΕΠΗΣ <<

ηχομόνωση πατώματος